Siirry sisältöön
Verkkokauppa.com – Todennäköisesti aina halvempi

Ruuvi Gateway -langaton IoT-reititin

Maksupalvelut

Arvostelut

Arvosana 4.6/5 perustuen 9 arvosteluun4,6
Lue kaikki 9 tuotearvostelua
  • 10%
  • 211%
  • 30%
  • 411%
  • 577%
  • Tuotteen laatu
    Arvosana 4.8/54,8
  • Vastinetta rahalle
    Arvosana 3.9/53,9
  • Käyttömukavuus
    Arvosana 4.5/54,5
  1. Todellakin helppo

    Arvosana 5/5
    Ennakkotilasin laitteen aikanaan ruuvitagin kautta ja olen sen nyt omistanut useamman kuukauden. Laite on tosiaan helppo ottaa käyttöön. Liitetään verkkokaapelilla modeemiin ja laitetaan hyllyn päälle. Laite ilmeisesti toimii siten, että se lukee kaikki lähettyvillä olevat ruuvitagit (naapurinkin) ja lähettää niiden tiedot verkkoon. Yhdistämällä sitten omat ruuvitagisi sovellukseen, voit lukea niitä vaikka työpaikalta. Asun kaksikerroksisessa rivitalossa missä WLAN-signaali ei yllä yhdellä tukiasemalla ulos tai yläkertaan. Ruuvi Gateway kuitenkin on tähän mennessä yltänyt ihan joka nurkkaan asuntoa ja jopa pihassa olevan auton sisällä olevan tagin pystyy lukemaan. Gatewayn antenni siis kantaa todellakin kauas. Itselläni on 4 tagia, joita käytän eri tarkoituksiin milloinkin mittaamaan huoneiden lämpötiloja, auton lämmitystä, ulkolämpötilaa, ulko-ovien liikettä, saunan lämpiämistä, vesijärjestelmän vuotohälyttimenä ym.. Aika jää näyttämään miten sovellus toimii kun "pro"-versio lakkaa toimimasta. En ole jaksanut perehtyä miten "pro" ja tavallinen versio eroavat toisistaan. Jos gateway edelleen kerää laitteista historiatietoa ja näyttää suhteellisen reaaliaikaisia lukemia -- riittää se omaan käyttööni. Jos gateway on pelkkä kirjapaino, kun sovellus muuttuu ilmaiseksi, tulen laittamaan yhdet tähdet nykyisten tähtien tilalle. En pidä tilausmallista, että tavallisestakin käytöstä halutaan periä tilauskustannuksia mihin esim. Oura-sormus on mennyt. Toivotaan, että Gateway ei mene tähän.
    Jape25–34v
  2. Ruuvi gateway

    Arvosana 5/5
    Todella helppo ja toimiva ratkaisu lämpötilojen, ilmankosteuden ja -paineen seurantaan etänä. Gateway syöttää dataa jatkuvasti nettiin josta on äpin kautta erittäin kätevä käydä tarkistamassa tilanne. Muutaman kuukauden ilmainen tilaus on järkevä pakettitarjous, koska muuten jäisi se ominaisuus kokeilematta. Ainoa miinus tulee hinnasta: Tarjouksesta 129,99€ tuntui järkevältä hinnalta, 199,99€ tuntuisi tosi kalliilta.
    Ruuvinvääntäjä35–44v
  3. Hinnakas mutta toimiva

    Arvosana 5/5
    Käyttöönotto Ruuvin pilvipalvelun osalta erittäin helppoa. Ruuvitagien lähettämät tiedot sai parissa minuutissa näkyviin Ruuvin palveluun. En tosin käyttänyt pilvipalvelua kuin hetken, koska ostin reitittimen siksi, että saan lähetettyä Ruuvi-tagien tiedot Home Assistantiin. Valmista integraatiota Ruuvi Gatewaylle ei Home Assistantista tällä hetkellä (05/22) löydy, mutta netistä löytyvillä ohjeilla tagien tiedot sai ensimmäisellä yrittämällä näkymään HA:ssa käyttämällä Ruuvi Gatewayn MQTT-lähetystä yhdistettynä HA:ssa olevaan MQTT-palvelimeen. Väliin tarvitsi myös erillisen Python-skriptin, joka muokkaa reitittimen lähettämät tiedot HA:n MQTT-integraation ymmärtämään muotoon. Tämäkin löytyy valmiina netistä. Kantama vaikuttaa riittävältä normaaliin keskikokoiseen puurakenteiseen omakotitaloon. Reititin on alakerrassa talon keskivaiheilla, ja kantama riittää lukemaan niin ala- kuin yläkerrassa olevat tagit + pihasaunassa olevan, johon etäisyyttä reitittimestä ~12-14m ja välissä 2 puurakenteista ulkoseinää. Reititin on melko arvokas, mutta toimii erinomaisesti ja kantama on hyvä. Konfiguroitavuus on myös hyvä, esim. tagien lähettämät tiedot voi halutessaan lähettää jo mainitulle MQTT-palvelimelle tai HTTP-palvelimelle.
    garlico25–34v
  4. Ylitti odotukset

    Arvosana 5/5
    Kantama mainio, toimii moitteetta, käyttö helppoa ja silti monipuolinen ja luotettava toiminta kuin myös mittaustulokset. Hyötyhankinta kaikkille vaikka kosteusvahinkojen ennaltaehkäisyyn! Ei ole toista tullut vastaan markkinoilla.
    Dippainssi45–54v
  5. Nyt toimii integraatio home assistantiin

    Arvosana 5/5
    Nyt toimii virallinen integraatio home assistantiin
    Onn35–44v
  6. Toimii

    Arvosana 5/5
    Nopein tapa siirtää Ruuvi-antureiden mittaukset pilveen ja kännykällä seurattaviksi. ( Tarvii tietty wifin ). Palvelimen maksuissa sitten on eri tasoja hinnoiteltuna. Kuuluvuuden laajentumiselle ei ole havaintoja vielä. Mahdollisuus kytkeä myös wifin kautta.
    seniori65 tai yli
  7. Hyvä täydennys antureille

    Arvosana 5/5
    Muutaman viikon kokemuksen jälkeen toimii luotettavasti. Lukee anturit pidemmältä mitä kännykkä. Mahdollisti helposti kriittisten kohteiden jäätymisen valvonnan sekä on auttanut optimoimaan lämmitystä kun saa tarkan seurannan. Hintava ja vaatii lisäksi maksullisen pilvipalvelun.
    timo12345–54v
  8. Hyvä alku

    Arvosana 4/5
    Valitettavasti tälle ei ole vielä integraatiota esim. Home Assistanttiin, jolloin käyttö jää vain Ruuvin oman pilven varaan. Joitakin raakileita on tuohon integraatioon olemassa, mutta en saanut toimimaan vaikka seurasin ohjeita tarkasti. Toivottavasti julkaisevat pian natiivin integraation. Hintahan on kallis, mutta laite vaikuttaa laadukkaalta ja kantavuus on hurja. Itsellä tämä kattaa koko asunnon, jopa etu- ja takapihan.
    Nörde45–54v
  9. Pettymys

    Arvosana 2/5
    Ostin ensin pelkästään muutaman RuuviTagin kokeillakseni riittääkö kantama veneeltä talolle noin 160m. Positiivisena yllätyksenä kantama riittää, vaikka näköyhteyden väliin jää veneen ja talon ikkunat (yhteensä neljä lasikerrosta), mutta kännykkä (Samsung S20) tai tabletti (S7+) pitää käytännössä painaa ikkunaan kiinni jotta ne saavat signaalin poimittua. Gatewayn antennia on niin tehokkaaksi markkinoitu, että kuvittelin sen helposti parantavan kuuluvuutta edes sen verran ettei laitetta tarvitse ripustaa ikkunakoristeeksi, ja parhaimmassa tapauksessa se kattaisi päinvastaiseen suuntaan suunnilleen saman matkan postilaatikollekin, mutta ei... ei kuulu edes ikkunalaudalle, vaan reititin pitää nostaa keskelle ikkunaa jotta lukemat saa veneestä luettua ja postilaatikon voi unohtaa. Kuuluvuusparannus on joitakin senttimetrejä, kaukana metreistä. Tuohon hintaan voisi odottaa reitittimenkin olevan IPX7 luokiteltu jotta sen voisi ripustaa seinän ulkopuolelle WiFi-kantaman rajoissa, taikka antennin johdon päähän ikkunanraosta ulos. No saahan tuolla mittaustulokset nettiin etäluettavaksi, mutta siihen olisi riittänyt vanha kännykkäkin, vaikka vesitiivis sellainen ulos räystään alle. Jos innostun valjastamaan tyhjänpanttina olevan raspin tähän käyttöön, jää Ruuvi Gateway täysin turhakkeeksi.
    MJB45–54v

Tuote-esittely

Ruuvi Gateway -langaton IoT-reititin. Ruuvi Gatewayn avulla saat yhteyden antureihisi mistä tahansa. Yhdistä Gateway internetiin joko Wi-Fi-yhteydellä (WLAN) tai Ethernet-kaapelilla ja et enää koskaan joudu harmittelemaan lyhyttä Bluetooth-kantamaa antureihisi. Ruuvi Gateway on yhteensopiva kaikkien Ruuvin anturien kanssa.

Ruuvi Gateway mahdollistaa Ruuvin anturien etämonitoroinnin reitittämällä niiden mittaustiedot Ruuvi Cloud -pilvipalveluun*. Reitittimen avulla voit lukea reaaliaikaisia mittaustietoja, vastaanottaa etähälytyksiä, jakaa antureita ja tarkastella niiden mittaushistoriaa. Ruuvin antureista koostuvaa mittausjärjestelmää voit hallinnoida Ruuvin helppokäyttöisillä mobiili- ja selainsovelluksilla. RuuviTag-anturit sekä gateway sopivat myös erinomaisesti yrityskäyttöön.

Ruuvi Gateway on suunniteltu erityisesti Ruuvin antureita varten, mikä takaa antureille pidemmän Bluetooth-kantavuuden ja vakaan yhteyden internetiin. Gatewayn käyttöönotto on nopeaa ja vaivatonta, eikä vaadi teknistä osaamista. Käyttö on turvallista ja ainoastaan anturin omistajana voit lukea pilveen tallentuvia tietoja. Anturien lukumäärää yhtä reititintä kohden ei ole rajoitettu ja voit käyttää myös useampaa reititintä samanaikaisesti.

Reititin yhdistetään internetiin Ethernet-kaapelilla (sisältyy myyntipakettiin) tai Wi-Fi-yhteydellä (WLAN, 2,4 GHz). Ei sisällä SIM-korttipaikkaa.

*Ruuvi Cloud -pilvipalvelusta on olemassa erilaisia liittymätyyppejä, joista käyttäjä voi valita sopivan vaihtoehdon. Ruuvi Gateway toimii aina myös perusliittymällä, joka on käyttäjälle ilmainen. Ruuvi Gateway -reitittimen mukana toimitetaan 6 kuukauden Ruuvi Cloud Pro -aktivointikoodi. Käyttäjä pystyy aina siirtymään lisämaksutta edullisempaan tai ilmaiseen vaihtoehtoon mikäli päättää olla jatkamatta Pro:ssa ilmaisen jakson päätyttyä. Gateway on mahdollista saada myös lähettämään tiedot kolmannen osapuolen pilvipalveluun tai käyttäjän omalle palvelimelle. Tarkemmat tuotetiedot ja pilvipalvelukuvaus: ruuvi.com/fi/gateway

Ruuvi Gatewayn kanssa yhteensopivat tuotteet:

Erittäin helppo ja nopea käyttöönotto:

  1. Kirjaudu sisään Ruuvi Station -mobiilisovellukseen ja vahvista Ruuvi-anturiesi omistajuudet.
  2. Yhdistä Ruuvi Gateway lähiverkkoon ja se alkaa automaattisesti reitittämään kuuluvuusalueella olevien anturien mittaustuloksia pilveen.
  3. Valmista tuli! Täydellinen etäseurantajärjestelmäsi on nyt toiminnassa ja voit käyttää kaikkia sen tarjoamia ominaisuuksia.

Ruuvi Cloud Pro -pilvipalvelun ominaisuudet:

  • Seuraa reaaliaikadataa & historiaa
  • 1 minuutin päivitystaajuus
  • 2 vuoden historia
  • Voit jakaa sovelluksessa mittaustiedot myös ystävien ja perheen kesken
  • Sähköpostihälytykset (tulossa myös push-viestihälytykset puhelimeen)
  • Selainkäyttöliittymä
  • Mobiilisovellus (Android & iOS)
  • Tukee samanaikaisesti 25 anturia

Ominaisuudet:

  • Helppo käyttöönotto - ei vaikeaa asetusten säätämistä.
  • Toimii kaikkien Ruuvin antureiden kanssa (vanhojen ja uusien).
  • Ällistyttävä antenni - Gatewayn Bluetooth-vastaanotto tarjoaa paremman kuuluvuuden kuin tavalliset ratkaisut.
  • Ruuvin pilvipalvelu - täysin tätä tarkoitusta varten räätälöity automaattisesti skaalautuva taustajärjestelmä hoitaa hommat verhojen takana.
  • Kustomoitava - tehokäyttäjät voivat reitittää tiedot omiin taustajärjestelmiinsä HTTP- ja MQTT-protokollia käyttäen.
  • Käytä Ruuvi Gatewayta Home Assistantin kanssa ja integroi tarvittaessa muihin laitteisiisi
  • Avointa lähdekoodia - firmware, taustajärjestelmä, elektroniikka ja mobiilisovellukset ovat kaikki avointa lähdekoodia.

Tekniset tiedot:

  • Malli: Ruuvi Gateway
  • Ethernet 10/100 Mbit/s
  • Wi-Fi (WLAN) 2.4 GHz
  • Pääsuoritin: Espressif Systems ESP32
  • Bluetooth-piiri: Nordic Semiconductor nRF52811
  • Flash-muisti: 128 Mbit
  • Käyttölämpötila: -20 ºC ... +70 ºC
  • Virtalähde: USB-C
  • Mitat: 114 mm (halkaisija
  • Paino: 150 g
  • Antenni: SMA-naarasliitin (apila-antenni sisältyy)
  • Kotelomateriaali: polykarbonaatti (sama kuin RuuviTagissa)
  • Kiinnitys: normaalit ruuvit (sisältyy)

Myyntipaketin sisältö:

  • Ruuvi Gateway
  • Virtalähde
  • Virtakaapeli (USB-C)
  • Ethernet-kaapeli
  • Kiinnitysruuvit
  • Käyttöohje

Tuotekoodit ja brändi

Tuotenumero
765571
Brändi
Ruuvi
Valm. tuotekoodi
Ruuvi-GW

Tuotteen linkit

Lisätiedot

Tekniset tiedot
  • Väri: Valkoinen
  • Paristokäyttöinen: Ei
  • Vaatii hubin tai kotiautomaatio-ohjaimen: Ei
  • Liitäntätyyppi: Ethernet, WiFi
  • Käyttöprotokolla: WiFi
Tuotteen tiedot
BrändiRuuvi
TuotekoodiRuuvi-GW
EAN0745240429913
Takuutiedot
Takuuaika12 kk
Takuuohjeet
Takuuasiat Verkkokauppa.com asiakassivujen ohjeilla.
Tuotepakkaus
Pakkauksen koko16 cm x 9 cm x 16 cm
Pakkauksen paino0,336 kg
Pakkauksen tilavuus0,002304 m³ (2,304 l)
Huolto ja palautukset
Huollot
Arvosana 5/5
0.26 %
Palautukset
Arvosana 5/5
0 %
Myyntihistoria
Viimeksi saapuneet
  • 20 päivää sitten 20 kpl
  • 16.2.2024 16 kpl
  • 30.1.2024 yli 25 kpl
  • 2.12.2023 1 kpl
  • 2.12.2023 yli 25 kpl
Viimeksi myyty
  • 3 päivää sitten
Lisätty valikoimaan27.1.2022

Säästä valitsemalla tuotepaketti!

RuuviTag + Gateway -mittaussarja

  • Ruuvi Gateway -langaton IoT-reititin

    Ruuvi Gateway -langaton IoT-reititin

    Arvosana 4.6/5 perustuen 9 arvosteluun
  • Hinta nyt 333.00€. Normaalihinta 351.94€.
    Säästä 18,94